Sycący deser z mango i resztek obiadu. BLW.

Nie lubię marnować jedzenia. Tata Kalinki śmieje się za każdym razem, gdy wspominam, że jakieś ciastka lub babeczki powstały z resztek śniadania czy wczorajszej kolacji. Wyrzucanie jedzenia jest dla mnie jednoznaczne z wyrzucaniem pieniędzy. Znam lepsze sposoby na ich przetracanie. Gdy z obiadu zostało mi nieco kaszy i gotowanego batata postanowiłam przerobić je na podwieczorek. Dodałam dojrzałe mango i deser dla całej rodziny gotowy był w kilka minut. A Wy jakie macie patenty na resztki z lodówki?

Sycący deser z mango i resztek obiadu
Drukuj przepis
Czas przygotowania
10 min
Czas przygotowania
10 min
Lista składników
  1. 1 dojrzałe mango
  2. 1/2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej (lub dowolnej innej)
  3. kawałek batata (ok 1/2 szklanki musu)
  4. sok z 1/4 limonki (lub cytryny)
  5. 1/2 szklanki mleka roślinnego (u mnie migdałowe, można dać krowie lub wodę)
Sposób przygotowania
  1. Mango myję, obieram i oddzielamy od pestki. Wrzucam kawałki do kielicha blendera. Dodaję ugotowaną kaszę i ugotowanego batata. Dolewam sok z limonki oraz mleko migdałowe. Miksuję na gładki krem. Jeżeli mus jest zbyt gęsty to dodaj więcej mleka.
BLW przepisy https://blwprzepisy.pl/
deser z mango

deser z mango

deser z mango

deser z mango



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *