Lody malinowe z bananem i kaszą jaglaną. BLW.

Lody na śniadanie, loby na obiad, lody na kolację. W upalny dzień moje dziecko mogłoby jeść wyłącznie lody. Rzecz jasna, nie spełniam każdej zachcianki Kaliny i lody pojawiają się co najwyżej na podwieczorek. Moja córka jest jeszcze na etapie, że akceptuje każdy rodzaj lodów, byle tylko były zimne. Dlatego do foremek pakuję maksymalnie dużo zdrowych i wartościowych produktów. Hitem są u nas lody z kaszy jaglanej, które Kalinka zjada w ilości hurtowej. A już najbardziej smakują jej lody malinowe z bananem i kaszą. Bardzo mnie to cieszy, ponieważ maliny w wersji nieprzetworzonej zupełnie jej nie podeszły. 

Lody przygotowałam w foremkach z Ikea. Jeżeli szukasz innych foremek polecam Ci przejrzeć ofertę sklepów internetowych, gdzie za grosze znajdziesz podobne do moich. 

Podoba Ci się ten przepis? Postaw mi wirtualną kawę ☕️ buycoffee.to/gotujaca.mama 

Lody malinowe z bananem i kaszą jaglaną
Drukuj przepis
Lista składników
  1. 1 szklanka malin
  2. 1 banan
  3. 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  4. 3/4 szklanki mleka kokosowego
  5. garść rodzynek
Sposób przygotowania
  1. Kaszę jaglaną płuczę w zimnej wodze do momentu aż będzie czysta. Zalewam mlekiem kokosowym i gotuję pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn (ok 20 minut). Następnie studzę ją bez podnoszenia pokrywki.
  2. Do zimnej kaszy dodaję maliny, banana i rodzynki. Wszystko dokładnie miksuję.
  3. Gotowy mus przekładam do foremek na lody. Schładzam minimum 6h, a najlepiej pozostawiam w zamrażarce do następnego dnia.
BLW przepisy https://blwprzepisy.pl/
lody z malinami

lody z malinami

lody z malinami

lody z malinami

lody malinowe

lody malinowe

lody malinowe



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *